TOM Magazine juni 2017: Europees marktleider voor race-events geeft gas vanuit Twente

Pure beleving op je feest

Cars and Stars: Europees marktleider voor race-events geeft gas vanuit Twente

Het bedrijf, sinds meer dan 20 jaar gespecialiseerd in F1 race simulatoren, is bijna onmisbaar op bedrijfsfeesten, beurzen en events.

Aline Knöpke geeft het graag toe: Verstappen geeft de hele autosport een push en dat merken wij ook bij Cars and Stars. Compleet met een VR-bril komt de spanning van een rondje Francorchamps of Monaco nog meer tot leven. “We hebben ca. 25 F1 simulatoren: cockpits , ‘halve auto’s maar ook complete F1-bolides.

De belangstelling voor de simulatoren heeft echter ook een schaduwkantje. “Wat men vaak niet weet is dat wij met Cars and Stars ook complete themafeesten organiseren. Of het nu een feest is in Hollywoodstijl, James Bond thema of 70’s/80’s. We bieden daarin een compleet pakket met artiesten, live muziek, dans, decors etc.”
Waarbij het element Stars ook weer een belangrijke rol speelt. Aline Knöpke kan namelijk een beroep doen op meer dan driehonderd look-a-likes, waarmee Cars and Stars op tournee gaat. Wie Gordon Ramsey in de keuken wil hebben, of Queen Elisabeth, Daniel Craig als James Bond of Johnny Depp in zijn rol als Captain Jack Sparrow: Cars and Stars regelt het. “Het zijn professionele , meerendeels buitenlandse look-a-likes en het marketing-effect is altijd geweldig. De gasten gaan echt stuiterend naar huis!”, zegt Aline Knöpke, die met haar team geheel op maat themafeesten verzorgt.
Daaronder ook een aantal grote Oktoberfeesten die her en der in het land worden opgezet.

En dat begon allemaal 22 jaar geleden toen haar partner Frank Saasen als twee druppels water op Michael Schumacher bleek te lijken. “Dat was destijds te vergelijken met Max nu. Nee, we hebben geen look-a-like van Verstappen. Maar wat we wel doen, is dat bijvoorbeeld bekende coureurs als spreker aanwezig zijn.” Bij dergelijke race-events kunnen dan ook F1-gerelateerde competities worden georganiseerd, zoals een wedstrijdje banden wisselen. Aline Knöpke: “Ook altijd weer een succes. We doen het bij teambuilding-dagen. Mensen leren spelenderwijs hoe je een team goed organiseert om heel efficiënt te werken. En het is nog leuk ook”.
Voorlopig blijft de racegekte nog aanhouden, zo is de verwachting. “Maar met onze Stars en de thema-feesten groeien we ook: voor zowel kleinere organisaties als multinationals en zowel in binnen- als buitenland.
De succesformule voor Cars and Stars? Pure beleving voor je gasten verzorgen!”                                  - bron: TOM 34 2017 -